Ползите от белия трън

публикувано от root 31.10.2017 0 Коментари

Маслото от  бял трън се използва от векове като лек при различни заболявания, особено за черния дроб, бъбреците и жлъчния мехур.

Научни изследвания показват, че веществото силимарин, което се намира в белия трън защитава ефективно черния дроб от токсини, включително намалява вредата от някои лекарства като ацетаминофен. Силимаринът в билката бял трън има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и това спомага за ефективното пречистване на черния дроб.

Студено пресованото масло от бял трън  често се предлага за лечение на хепатит и цироза.  Повечето изследвания показват, че белият  трън подобрява функцията на черния дроб и увеличава преживяемостта при хора с цироза или хроничен хепатит.

Доказано е също, че силимаринът и другите активни вещества в белия трън имат противоракови ефекти. Тези вещества спират развитието на раковите клетки и намаляват притока на кръв към туморите. Някои проучвания показват, че веществото силимарин влияе благоприятно за намаляване на риска от рак на кожата.

Силимаринът е силен антиоксидант. Студено пресованото масло от бял трън е направено от семената на растението и съдържа от 70 до 80% от ценното вещество силимарин.

Ние в imazinesport.eu не правим компромис с качеството на продуктите, които предлагаме, защото вие не правите компромис със здравето си!

Leave a Comment