Ябълков оцет срещу пролетна умора

публикувано от iva 16.02.2018 0 Коментари

Ябълковият оцет е добре познат на човечеството още от времето на Хипократ. Той го препоръчвал за детоксикация, а в древен Египет , Клеопатра го използвала за да поддържа фигурата си. В нашата народна медицина, натуралният ябълков оцет се използва за лечение на редица болести, от главоболие и сърдечни проблеми до проблемна кожа и стомашни неразположения.
Оказва се, че този незаменим природен лек има благотворно действие и срещу пролетната умора.
Специалисти диетолози препоръчват в менюто ни задължително да присъства чист ябълков оцет, тъй като той доставя на организма ни нужното количество калий, което да ни отърве от досадното чувство на сънливост и усещането за слабост . Комбинацията от две супени лъжици ябълков оцет и една супена лъжица мед , консумирана сутрин на гладно е повече от задължителна, особено в месеците от Февруари до Март.
Оцетът може да тонизира тялото и чрез кожата, като поне веднъж седмично се потапяте в топла вана с разтворена 1 ч.ч. ябълков оцет. Тази терапия премахва напрежението в мускулите и ставните болки п-добре от всеки масаж.
Както всички знаем, едно от проявленията на пролетна умора е и загубата на коса, което се дължи на отслабването на организма и имунитета през зимния период. Натуралния ябълков оцет може да помогне и тук. Освен приемайки го сутрин на гладно с мед, можете да си правите маска за коса или ако нямате време, достатъчно е просто да изплакнете косата си след миене с половин литър вода, в която сте разтворили 2 супени лъжици ябълков оцет. Резултата е значително намален косопад, по-здрава и лъскава коса само за месец.
  Ние - екипът на https://imazinesport.eu/  не правим компромис с  качеството, защото Вие не правите такъв със здравето си.

Leave a Comment