Тинктура от змийско мляко

Тинктура от змийско мляко
Код на артикула: 089
Наличност: 980
11,99лв.
Количество: Добави в количката

   100% Чисто, Натурално, Без примеси и консерванти.
 
Приложение и Лечебни свойства на змийското мляко.
За лечебните свойства на растението пише още през 372 г. пр. Хр. древногръцкият учен Теофраст. Той го е използвал при лечение на запек, камъни в жлъчката и чернодробни тумори. По-късно през Средновековието неговите трудове са били използвани от други лекари и лечители. 
Съдържание и начин на употреба:
В листата, стъблата и корените на билката змийско мляко се съдържат:
бета каротин, витамин С;
някои органични киселини като лимонена, ябълчена и янтарна;
етерични масла, смоли, горчиви сапонини, естествени антибиотици, които са летливи;
токсични алкалоиди сангинарин, хелидонин, протопин, алокриптопин и коптисин.
От значение е хелидонинът и неговите производни: оксихелидонин, гомохелиданин, и метоксихелидонин. Този алкалоид е установено, че е пряк роднина на морфина, което не е изненадващо, защото змийското мляко е от семейството на мака. Хелидонинът в малки дози има обезболяващо действие и по-големи причини за гърчове и парализа на нервната система. Най-високо съдържание на алкалоиди в билката има в коренищата – до 0,5%, но листата на растението са отровни. Биологично активните съединения в билката й придават многостранни ползи за здравето, но като се внимава с дозите, защото има и отровни вещества в нея.                  Тя се използва за анестезия, за препарати, за зарастване на рани, за подобряване на зрението като се втрива върху клепачите и под очите и се внимава да не попадне върху самото око!, за кожни заболявания, за болести на дихателните пътища, за храносмилателните органи, за ставите, костите, за нервите, кръвообразуващо и кръвопречистващо.
Начин на употреба:Внимателно намажете клепачите, бенката или мястото по кожата което третирате, като внимавате да не засегнете кожата около нея. Само за външна употреба! За вътрешна употреба да се ползва само при лекарско предписание и наблюдение! Да се съхранява на тъмно и прохладно място и далеч от деца!!!