Конопено масло 150 мл.

Конопено масло 150 мл.
Код на артикула: oils
Наличност: 9971
29,90лв.
Количество: Добави в количката

Конопено масло

Тъй като тялото ни не може само да произвежда есенциалните мастни киселини, те трябва да присъстват в балансираното ежедневно меню.

Конопените семена и извлеченото студено пресованно масло масло са високо ценени поради балансираното количество на Омега 3 и Омега 6 ненаситени мастни киселини, което позволява третирането на недостига на двете с едно масло, тъй като конопеното масло съдържа оптималното съотношение на омега-6 и омега-3 (3:1) ненаситени мастни киселини.

Има следните приложения:

  • Спомага намаляването на нивата на холестерол в организма
  • Препоръчва се като храна, която предпазва от сърдечен удар.
  • При редовно използване върху кожата, се забелязва значително подобрение на симпомите на сухота, псориазис, екзема и нерводермити като цяло.  
  • Конопеното масло се използва за  намаляване на обриви при бебета причинени от пелени.
  • Използва се и като слънчева защита – UVA/UVB лъчения – UVA лъченията причиняват състаряване на кожата и бръчки, UVB лъченията причиняват изгаряния на кожата. Конопеното масло съдържа SPF 6, но това е абсолютно достатъчно за защита от UVB лъченията, въпреки това е добре е да се комбинира с UVA защитни масла. Ползите на конопеното масло в слънчевата защита са в предпазването от вредните UVB лъчения без да се намалява абсорбцията на витамин Д (както се случва при повечето синтетични слънцезащитни кремове).
  • Помага при възстановяване и успокояване на кожата. Съдържа есенциални мастни киселини, витамин Е и хлорофил, всички те действат като антиоксиданти.

 В козметичните продукти, конопеното масло е изключително предпочитано поради противовъзпалителното, анти-стареещо действие, положителния ефект върху кожни възпаления Помага за лечение на кожни лезии, има антиоксиданти, предпазващи от увреждане тъканите свойства.

Студено пресованото масло от коноени семена има влаго балансиращи свойства.

Маслото не е мазно, лесно се абсорбира в порите, има успокояващо действие както и регенериращи и хидратиращи свойства за кожата. Хората с псориазис, акне, екзема, пърхот и суха кожа могат да се възползват от локално приложение върху засегнатите участъци или от добавянето на олиото в продукти за кожата и косата.

Можете също така да приемате конопеното масло и с храната – за подобряване структурата на кожата и еластичността и. Включването на конопено масло в хранителният режим води до осезаемо по-мека кожа и силни нокти и коса само след няколко седмици (при 1-2 супени лъжици на ден).


Особено благоприятно влияе при симптоми на ПМС(мускулна болка, раздразнителност, промени в настроението, депресия).


Увеличава енергичността и подобрява метаболизма.


Съдържа по-голямо количество на усвоими протеини от месо, яйца, сирене, краве мляко, или всяка друга богата на протеини храна, което има огромно значение за правилното функциониране на организма.

Тестове върху конопеното семе в Охайо потвърждават, че конопа се състои от висококачествен протеин, който съдържа всичките осем незаменими аминокиселини в подходящи за нуждите на хората пропорции. Основните протеини в конопа са лесни за храносмилане.

Те се състоят от 80% едистин – най-смилаемият от всички видове протеини. Това му дава предимство пред соевият протеин, който трябва да бъде сготвен или покълнат, за да се усвои от организма.


Намалява възпалението и симптомите на артрит.


Подобрява възстановяването на мускулите след тренировка.


Масажи на главата с конопено масло могат да подобрят циркулацията на кръвта в главата и мозъка. Измиването на косата със шампоани съдържащи конопено масло спомага увеличаване здравината на косъма както и предпазва от пърхот, инфекции на скалпа, повлиява косопада.