Масажно масло от синап 150 мл

Масажно масло от синап 150 мл
Код на артикула: oils
Наличност: 9977
19,90лв.
Количество: Добави в количката

Масло от синап

Синапът Расте под формата на малък, едногодишен храст и се класифицира към семейство Кръстоцветни (Brassicaceae).

Дивият синап израства на височина от 20 см до 1 метър. Стъблата са с изправен и разклонен растеж, груби, набраздени, покрити с твърди власинки.

Листата са разположени последователно по стъблата. По-долните са по-големи, с дълги дръжки и създават по-гъста зелена маса. Стоящите по-високо са по-рехави, приседнали и по-малко на брой. Листната маса има продълговата или яйцевидна форма, която с отиване към основата на растението се променя в такава със силно нарязан или назъбен листен ръб. Имат дължина до 20 см. Цъфтежът на билката започва рано на пролет, като може да се види и при падане на първия сняг. Развива малки жълти цветчета, събрани в терминални, гроздовидни съцветия, с дължина до 5 см. Дължината на цветните дръжки е до 8 мм. Чашелистчетата на цветчетата са ресничести, с дължина от 4 до 6 см. Венчелистчетата имат обрато яйцевидна форма и са двойно по-дълги от чашката. Цъфти от май до октомври. Образува плодове шушулки, които са с тънки или удебелени дръжки. Формата им е цилиндрична, с коничен връх, а дължината им от 5 см. Съдържат черни и гладки семена, на брой от 8 до 17. Семето на дивия синап съдържат около 30% тлъсто масло, което се състои от глицериди на ерукова киселина, слузни вещества и белтъчини и до 7% тиогликозида синигрин.

При реакция с вода и под действието на мирозиназа, синигринът отделя етерично синапено масло, което се състои главно от алилизотиоцианат.
Факт е, че в него има абсолютно всички разтворими витамини: витамин А, допринасящ за растежа на организма и засилване на имунната система, витамин К и Р, които подобряват якостта и еластичността на капилярите.
Синапеното масло е богато на витамин В6. Витамин Е в него е 4-5 пъти повече, отколкото в другите масла. Витамин Е има антистареещи свойства. Маслото е много полезно за пълното развитие на ембриона при бременни жени и намалява риска от усложнения по време на раждане.

Витамин E и хлорофилът в синапеното масло увеличават лактацията при кърмещи жени, както и значително подобрява вкуса на майчиното мляко.
Маслото се използва за релаксиращ масаж, полезен за спортисти след интензивни тренировки. Когато се втрива в кожата, то лесно се абсорбира, което осезаемо носи облекчение на нервната система, обтегнатите мускули и сухожилията.
В този смисъл синапено масло се ползва като масажно средство при лечението на артрит и подагра.
И още нещо – то поддържа нормалния хормонален баланс, функционално подобрява дейността на нервната и ендокринната система.
Използвано външно е прекрасен продукт за кожата и косата.  Лесно и бързо се абсорбира в кожата, омекотява и овлажнява. Предпазва кожата от появата на бръчки и други признаци на преждевременно стареене. Нужно е вечер преди лягане само да обтриете лицето си с памуче, потопено в това масло.

Синапено масло е наистина отлично средство за укрепване и съживяване на косата. Той е мощен естествен стимулант на растежа на косата, регулира секрецията на мастните жлези, предотвратява загуба на коса.
То може да бъде добавено към шампоана Ви за измиване на косата.
Или просто да си направите маска с него преди да си измиете косата. За целта просто го нанесете на скалпа си и масажирайте. Оставете го за 30 минути и измийте косата с шампоан.